Marjo Kolehmainen, joka on tällä hetkellä tutkijavieraana CEXcel International Collegium for Advanced Transdisciplinary Gender Studies –kollegiumissa Linköpingin yliopistossa, osallistuu CAS SEE –kesäkouluun Rijekan yliopistossa 12.-16.9.2016. Hän myös pitää kesäkoulussa luennon otsikolla:”Rethinking Inequality: Affect, knowledge and politics of difference”. Marjo työskentelee post-doc –tutkijana Tampereen yliopistolla sekä tutkijana projektissamme “Just the Two of Us? Affective Inequalities in Intimate Relationships”.

Kesäkoulun järjestää Center for Advanced Studies – South East Europe (CAS SEE) ja sen teema on: “Rethinking Politics of Diversity”. Tarkoituksena on haastaa narratiivi monikulttuurisuuden epäonnistumisesta ja tutkia kuinka eurooppalaiset valtiot ”hoitavat erilaisuutta” (etnisestä ja rodullisesta taloudelliseen erilaisuuteen) linjauksissaan ja käytännöissään. Kesäkoulu pyrkii korostamaan marginalisoitujen ryhmien toimijuutta ja tarkastelemaan niiden vastauksia ”erilaisuuden politiikkaan”.

 

Taustalukemisto Marjon luennolle kesäkoulussa:

Ahmed, Sara (2004): Affective Economics. Social Text 79, 22(2), pp. 117-139

Hemmings, Clare (2012): Affective solidarity: Feminist reflexivity and political transformation. Feminist Theory 13(2), pp. 147-161

Comments are closed.