Väitöskirjatutkija Annukka lahti puhuu perjantaina 3.3. klo 12-16 ’Ammatillisia kohtaamisia sateenkaaren sävyissä’ -seminaarissa, joka järjestetään Helsingissä, Bottan juhlasalissa, osoitteessa Töölönkatu 3. Alla tarkempi kuvaus seminaarista.

Seminaarin järjestää Parisuhdekeskus Katajan Sateenkaariparit -hanke (RAY 2014-2016) ja se on samalla hankkeen loppuseminaari.

Lipun seminaariin 10 € (sis. ohjelman ja kahvitarjoilun) voit ostaa Katajan sivujen kautta >> OSTA LIPPU

Ammatillisia kohtaamisia sateenkaaren sävyissä -seminaari klo 12-16:

 • klo 12.10 Avajaissanat, Liisa Tuovinen, rovasti, Parisuhdekeskus Katajan perustajajäsen, yhdenvertaisen parisuhdetyön pioneeri.
 • klo 12.30 Sateenkaariparit -hankkeessa opittua Terhi Väisänen, perheterapeutti ja parisuhdekouluttaja, Parisuhdekeskus KatajaMitä Sateenkaariparit -hankkeessa on tehty, sekä millaisia tuloksia ja vaikutuksia toiminnalla on saatu aikaan, ja millaista tukea sateenkaaripareille on hankkeen päätyttyä.
 • klo 13.00 – 14.30 Mitä on sateenkaaren alla
  • Oma sukupuoli ja suuntautuminen voimavaraksi Transtukipisteen johtava sosiaalityöntekijä ja perheterapeutti Maarit Huuska.Jokaisella on sukupuoli ja suuntautuminen. Mitä oma kasvuhistoria ja itsetuntemus merkitsee asiakaskohtaamisissa? Miten ammattiauttajan työssä oma sisäinen kokemus sukupuolesta ja suuntautumisesta – ehkä moninaisena ja elämän aikana muuttuvana - voi olla voimavara. Olit sitten binaari tai et, hlbtiq tai hetero ja cis.
  • Jännitteinen biseksuaalisuus parisuhdepuheessa Annukka Lahti, väitöskirjatutkija, Jyväskylän yliopistoJulkisessa keskustelussa samaa sukupuolta olevien avioliitoista ollut lähes näkymätöntä, että monilla ihmisillä on elämänsä aikana haluja, romanttisia tunteita ja suhteita eri sukupuoliin. Biseksuaalisuuteen liitetään kulttuurisesti oletuksia yliseksuaalisuudesta ja promiskuiteettisuudesta, eikä sitä pidetä yhtä pysyvänä identiteettinä kuin homo- ja heteroseksuaalisuutta. Tarkastelen puheenvuorossani, miten nämä käsitykset vaikuttavat biseksuaalien ja heidän kumppaneidensa suhteissa. Mitä bi-naisten ja kumppaneiden kokemukset opettavat nykyparisuhteissa elämisestä?
  • Älä oleta – kysy mieluummin kokemusasiantuntijana Laura Mäntylä, oppilaitospappi
  • Yhdenvertaisuus Anna Moring, projektipäällikkö, Monimuotoiset perheetMiltä yhdenvertaisuus tuntuu? Miten ihminen kohdataan yhdenvertaisesti? Miltä tuntuu, kun yhdenvertaisuus puuttuu? Ihmisellä, jota ei ole koskaan syrjitty, ei usein myöskään ole kokemusta yhdenvertaisuudesta. Oma asema yhdenvertaisena ei yksinkertaisesti ole juolahtanut hänen mieleensä, koska se on niin itsestään selvä. Puheenvuoro herättelee kuulijoita yhdenvertaisuuden kokemukseen ja haastaa pohtimaan omaa ammatillista asemaansa yhdenvertaisuuden kannalta.
 • klo 14.30 – 15.00 kahvitauko
 • klo 15.00 Parintajuinen ammattilainen – miten huomioin parisuhteiden moninaisuutta osana arkipäivän hoitotyötä? Janna Rantala, pari- ja perhepsykoterapeutti.Vaikka parisuhde vaikuttaa monin tavoin psyykkiseen ja fyysiseen terveyteemme, se nousee harvoin keskustelun aiheeksi terveydenhuollossa asioidessa. Miten, miksi ja milloin ammattilainen voi ottaa puheeksi parisuhteen? Miten huomioida suhteiden moninaisuus, kuten sateenkaariparit? Ja kuinka korjata tilanne, jos ehti jo mokata …?
 • klo 16.00 seminaari päättyy

Lisätietoja: Nina Autio, 041 543 8611 tai nina.autio@parisuhdekeskus.fi

 

Comments are closed.