Affective and Psychic Life of Capitalism, Tampereen yliopisto 23-24.5.2017 (Rosalind Gill ja Christina Scharff pitävät kaikille avoimet luennot)
huhtikuu 7, 2017
SQS-lehden 10-vuotisjuhlanumero (1-2/2016) on ilmestynyt ja vapaasti luettavissa verkossa
toukokuu 12, 2017
Näytä kaikki

Alli Paasikiven säätiö myönsi rahoituksen Annukka Lahden sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen erojen syitä selvittävään post doc -hankkeeseen: ’Kun sateenkaaren päässä on ero’

Alli Paasikiven säätiö myönsi 24.4.2017 Annukka Lahdelle rahoituksen sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen erojen syitä selvittävään post doc -hankkeeseen: ’Kun sateenkaaren päässä on ero’. Lue säätiön apurahapäätökset täältä.

Lahti tutkii post doc -hankkeessa sateenkaariparien ja -perheiden eroprosesseja. Ei-heteroseksuaalisista suhteista eroamisessa on omat erityispiirteensä. Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt ovat joutuneet pitkään kamppailemaan suhteidensa tasa-arvoisesta asemasta lain edessä. Se on luonut paineita onnistua – onnellisuusmuurin, jolloin mahdollisista ongelmista helposti vaietaan eikä niihin haeta apua. Moni pariskunta onkin jäänyt jo ennen eroa ilman tarvitsemaansa tukea, koska palvelujen piiriin ei välttämättä uskalleta hakeutua syrjinnän pelossa.  Monimuotoisissa sateenkaariperheissä hankaluutta eroihin tuottaa se, että suhdetta lasten kaikkiin vanhempiin ei ole välttämättä voitu juridisesti vahvistaa.

Lahti analysoi tutkimuksessa sekä kysely- että haastatteluaineistoa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöön kuuluvilta parisuhteestaan eronneilta. Tutkimus tarkastelee erojen syitä ja eroprosessien luonnetta sekä sitä, miten sateenkaariparien ja -perheiden (muuttuva) yhteiskunnallinen asema kietoutuu eroissa yhteen affektiivisten prosessien kanssa.

Lahti tekee hankkeessa yhteistyötä SETA:n Transtukipisteen, Sateenkaariperheiden lasten hyvinvointi -tutkimushankkeen, Monimuotoiset perheet -verkoston ja Sateenkaariperheet ry:n kanssa.

 

Comments are closed.