Raisa Jurva opettaa Tampereen yliopiston yhteiskuntatutkimuksen tutkinto-ohjelmassa kurssin Feministisiä näkökulmia heteroseksuaalisuuteen kevätlukukaudella 2018

Kurssilla puretaan heteroseksuaalisuuden luonnollisuutta tutustuttamalla opiskelijat heteroseksuaalisuutta koskevaan yhteiskuntatieteelliseen tutkimukseen.  Kurssi rakentuu neljän tutkimuksellisen ulottuvuuden varaan, jossa heteroseksuaalisuutta tarkastellaan instituutioiden, identiteettipositioiden, käytäntöjen ja kokemusten kautta. Kurssilla perehdytään näihin ulottuvuuksiin käsitellen esimerkiksi heteroseksuaalista avioliittoa, arjen käytäntöjä kuten kotitöitä, tyttöystävän / vaimon positiota sekä vallan ja tunteiden yhteen kietoutumisia parisuhteissa. Kurssin suoritus koostuu viikoittaisesta artikkelien lukemisesta, aktiivisesta keskustelusta ja lopputyöstä.

Ilmoittautuminen 12.3.2018 mennessä.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen https://www10.uta.fi/opas/opetusohjelma/marjapuuro.htm?id=36715

Comments are closed.