Kinneret Lahad pitää kaikille avoimen key note-esitelmän ”A Temporal Reading of Affective Attachments: A Suggested Research Agenda” 18.11.2019 Tampereen yliopistossa
marraskuu 1, 2019
Tuuli Innola tutkimusavustajaksi projektiin
marraskuu 4, 2019
Näytä kaikki

Sasha Roseneil pitää kaikille avoimen key-noteluennon ’Holding Tight: understanding the psychosocial grip of the couple-norm’ 19.11.2019 Tampereen yliopistossa

Professori Sasha Roseneil (UCL, UK) pitää vierailuluennon otsikolla Holding Tight: understanding the psychosocial grip of the couple-norm tiistaina 19.11.2019 klo 13:15-14:45 (paikkana Linna-rakennuksen auditorio K103, joka sijaitsee katutasossa – käyntiosoite Kalevantie 5). Luento on englanninkielinen.

Livestriimi luentoon

Abstract:

Recent decades have seen enormous change within the intimate citizenship regimes of European societies, as processes of individualization, de-familialization, gender equalization and hetero-normalization have transformed the legal and policy frameworks governing intimate life. However, against this backdrop, the tenacity and ubiquity of the couple-norm have become increasingly apparent. Drawing on a cross-national study of intimate citizenship in four European countries, this talk offers an anatomy of the couple-norm, opening it up for scrutiny and offering a theorization of its psychosocial workings, in order to advance an understanding of the power of the grip it continues to exert on our lives.

Sasha Roseneil is Professor of Interdisciplinary Social Science in the Institute of Advanced Studies, and Dean of the Faculty of Social and Historical Sciences, at UCL, UK.

Luennon jälkeen kommenttipuheenvuoron pitää Kollegiumtutkija Tuula Juvonen

Roseneil vierailee Tampereen yliopistossa osana kansainvälistä Affective Intimacies seminaaria, joka järjestetään Tampereen yliopistossa 18.-19.11.2019.

*** Tervetuloa! Luento on kaikille avoin ***

Comments are closed.